dilluns, 13 de juny del 2016

Acte : Salvem les Pensions ! 2016

 Fotos de l'acte
Cliqueu damunt la fotografia per veure'n més

 Notícia al diari de Terrassa

 Noticia al Terrassa Digital

Amb el títol :
 Volem un futur digne després de tota una vida de treball. Salvem les pensions ! (2016),varem parlar el dijous a la tarda al centre Cívic President Macià a Sant Pere Nord

Denunciem que la llei de la Reforma de Pensions aprovada pel PP ha retallat l'Estat del Benestar, que el poder adquisitiu dels pensionistes ha caigut un 7% des del 2009, uns 70 € de mitjana.

Denunciem que s'està presionant a la població treballadora a contractar plans de pensions privats, que només beneficien a la banca i que molt poques persones poden pagar.

Aviat s’hauran de fer canvis, forçosament pactats amb tots els agents socials, amb un nou sistema de finançament basat en els recursos públics d’origen tributari.

Per això demanem :

  • Que les pensions es contemplin en els pressupostos generals de l'Estat com una despesa més, sense eliminar les quotes del treball.
  • Tornar al model de revaloració automàtica de les pensions en relació a l'IPC, per assegurar el manteniment del seu poder adquisitiu.
  • La millora de l'actual sistema de pensions públiques, per avançar cap a un model que garanteixi una pensió mínima per sobre dels 1000 €.