dimecres, 25 de març del 2015

Marxa per la DIGNITAT 2015 21-Març

Com l'any passat, un grup de #Iai@flautes-Terrassa ens han representat a la
 Marxa per la DIGNITAT 21M - 2015

21M-2015
Cliqueu damunt de la imatge per veure mes fotografies

dimarts, 10 de març del 2015

Recollida de signatures per la ILP de l'Habitatge

Divendres dia 13 de març 
de les 11h. a les 14h. 
i de les 16:30h a les 19:15h
 posarem una taula per recollir signatures per la ILP de l'habitatge  al 
Centre cívic Montserrat Roig de Ca n'Anglada. 

Cases sense persones, persones sense cases ! 
Quina vergonya !

Aquest mes de març els Iai@flautes-Terrassa centrarem la nostra activitat en la recollida de signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que promou la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). 

Els Iai@flautes-Terrassa volem recolzar amb tot el que ens sigui possible a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, en la seva lluita col·lectiva contra la situació inhumana que signifiquen, en ple segle XXI, els desnonaments i la prepotència de les entitats bancaries sobre les persones. 

 Iai@flautes-Terrassa 

https://plus.google.com/photos/110925450197686446999/albums/5929651460715456673/5929651469657067426?banner=pwa&authkey=COTU-72Y6aHJyQE&pid=5929651469657067426&oid=110925450197686446999

 Recollida de signatures que vàrem fer  l'any passat per la ILP de Renda Garantida Ciutadana, actualment en tràmit en el parlament.

diumenge, 8 de març del 2015

Article: Impunitat policial - Joan Tamayo

Impunitat Policial. Estratègia de la por i cinisme polític.

És molt preocupant, que mentre estem reclamant, amb tanta força, el Dret a Decidir d’un poble, (dret a l’autodeterminació), a la vegada ens oblidem de la vulneració de drets tan fonamentals (i per cert constitucionals ...), com el dret a la igualtat, el dret la no discriminació, el dret a la vida i a la integritat física (A NO SER MALTRACTAT DE QUALSEVOL FORMA ...), el dret a la tutela judicial efectiva, el dret a la presumpció d'innocència, en definitiva el Dret a la Dignitat. Què passa?

Si fem una reflexió freda i en perspectiva i analitzem la quantitat d’actuacions policials que des del 15-M han quedat “impunes”, ens entra un “calfred” que ens hem de tocar i punxar per veure si encara som humans o estem perdent aquesta condició.


Impunitat, segons l’organització Amnistia Internacional, vol dir : “el no processament, ni el càstig de responsables de violacions dels drets humans i del dret internacional humanitari


I resulta que malgrat que, sabem ( el manual més elemental així ens ho diu)  que si hi ha impunitat, tan en delictes “econòmics”, polítics, i policials , vol dir que no existeix una Democràcia Real, nosaltres seguim endavant, amagant el cap sota l’ala.


És evident que la por fa la seva feina. El sistema Capitalista, sap perfectament que amb l'estratègia de la por, domina i domina MOLT!. Va quedar clar amb l’atemptat de les torres de Nova York (l’11 de setembre) i l’estratègia de “seguretat” desenvolupada posteriorment.
 

Un concepte de “seguretat“ molt curiós que utilitzen aquí també els nostres polítics de forma “cínica”. Seguretat per a ells, és clar, pels interessos econòmics i polítics de sempre; no seguretat pel poble i sobretot pels Drets Humans

De tota manera és difícil o impossible demanar actuacions democràtiques i respectuoses amb el DDHH, a un cos com la policia (en general) i a unes Institucions que no creuen en la democràcia i que no la practiquen  (investigacions secretes, sortejant qualsevol control democràtic institucional, prepotència, ...) i moltes vegades utilitzant, de forma molt perillosa i insultant, un Principi (legal, si, si, malauradament), com es el Principi de Presumpció de Veracitat dels Agents de la Autoritat. Un principi que està demostrat atempta contra Drets fonamentals com el Dret a la Presumpció d'innocència i altres i que cada cop està més qüestionat


Cal que sapiguem que l’estat i la policia utilitza aquesta “impunitat” com a estratègia per anar impulsant un “ambient” determinat (s’anomena un procés psicosocial multifactorial) que crea un estat d’ànim, un sentiment de “frustració”, la cultura del “no hi ha res a fer”, “no hi ha sortida”, “és el que hi ha” ( i això provoca un mecanisme automàtic de desmobilització i control social) que és el que tenim instal·lat en aquest moment (estat d’indefensió apresa)


D’aquesta forma treuen de forma “paradoxal” lleis com “La Ley de Seguridad Ciudadana”, que mutilen els DDHH ... i ningú diu res! (bé quasi ningú ...) 


Tampoc som tan pocs ni tan “radicals” els que ho diem: [TORTURES, RACISME I IMPUNITAT POLICIAL]  -  ELS INFORMES DE L’ONU I D’AMNISTIA INTERNACIONAL DESTAQUEN LA PRECARIETAT DEMOCRÀTICA DE L’ESTAT ESPANYOL


Una societat d’ovelles engendra un govern de llops
(Edward R. Murrow, periodista)


O sortim al carrer a construir  (SENSE POR) una societat d'éssers amb valors humans, o el llop serà l'únic “animal” lliure sobre el planeta Terra.


Joan Tamayo Sala
Advocat, Activista pels DDHH
Membre de l’Observatori dels Drets Socials de Terrassa.

dijous, 5 de març del 2015

Presentació Assemblea a Can Parellada

El passat dimarts 3 de març de 2015 els Iai@flautes-Terrassa van fer una presentació del col·lectiu al Casal Cívic de Can Parellada on van assistir una trentena de persones que es van interessar per el tarannà, les accions i les entremaliadures que realitzen els Iai@flautes-Terrassa.

En finalitzar la presentació es va fer un distes col·loqui entre els assistents, amb intercanvi de punts de vista.
Fotos
Cliqueu damunt de la imatge per veure mes fotografies.

Una vegada finalitzada la presentació i el col·loqui els Iai@flautes-Terrassa van fer la seva assemblea mensual amb els assistents que es varen voler quedar a l'acte.

dilluns, 2 de març del 2015

Assemblea mensual i presentació a Can Parellada

Assemblea mensual i presentació a Can Parellada

Primer farem una presentació de qui som, que volem i que fem, seguidament, amb tothom qui hi vulgui participar, farem l'assemblea sota el següent ordre del dia :
  1. Lectura i aprovació de l'acta anterior
  2. Informació de l'entremaliadura del 27- febrer.
  3. Signatures per la ILP
  4. Concentració contra els pressupostos 4 de Març
  5. Marxa de la Dignitat
  6. Marea Pensionista.
  7. Reflexions sobre l'any d'eleccions
  8. Torn obert de paraules
Avui també hem participat al programa de radio El Submarí podeu escoltar el podcast a :

Submarí
http://www.ivoox.com/submari-entrevista-noves-accions-dels-iaiaflautes-terrassa-audios-mp3_rf_4152190_1.html