diumenge, 11 de maig del 2014

Els Iai@flautes-Terrassa a Perpinyà

https://plus.google.com/u/0/photos/110925450197686446999/albums/6012100119216382865/6012100134856669570?pid=6012100134856669570&oid=110925450197686446999 
Cliqueu al damunt per veure mes fotos

Els Iai@flautes es manifesten a França

Aquest passat divendres 9 de maig es celebrava el dia d'Europa, davant aquest fet, diversos grups dels col·lectius de Iai@flautes de diferents regions espanyoles s'han traslladat a la ciutat francesa de Perpinyà per participar en una manifestació internacional de protesta en contra de les actuacions del govern espanyol i del de la Generalitat de Catalunya.

Les queixes anaven en principi en contra de la anomenada “Llei Mordassa” que el ministre espanyol Gallardón vol imposar, que pretén silenciar les cada vegada mes intenses queixes i manifestacions de la població civil, criminalitzant qualsevol protesta en contra de les injustes mesures que prenen els governs, per això aquesta manifestació s'ha fet en territori francès.

És per això, que els Iai@flautes recordant els temps difícils de finals del segle passat , quan calia desplaçar-se a Perpinyà per veure pel·lícules prohibides, comprar llibres de temàtica política i discs prohibits a Espanya, creuàvem la frontera del país veí, s'ha realitzat aquesta sortida per anar entrenant per si de cas cal tornar a fer les queixes davant dels consolats i/o ambaixades espanyoles, fins i tot que els països veïns es comencin a fer preguntes sobre la salut democràtica de l'estat espanyol.

A Perpinyà hi han anat dos autocars amb 120 Iai@flautes de Catalunya, Llevant i Múrcia, a l'arribada els esperaven representants de diversos grups de l'esquerra francesa i un nombrós grup de periodistes i un altre d'emigrants/exiliats republicans espanyols residents a aquesta ciutat i rodalíes. També hi han anat representants del 15M i de la PAH.

La manifestació ha començat davant de l'emblemàtic “Le Castillet” per dirigir-se cap a l'ajuntament tot travessant els concorreguts carrers del centre comercial, els manifestants portaven pancartes de les diferents agrupacions de Iai@flautes i cartells en francès, castellà i català expressant els motius pela quals es realitzava la manifestació. La població ha rebut amb simpatia la marxa.

A la porta de l'ajuntament s'ha llegit el manifest que es pretenia entregar al cònsol espanyol i la manifestació ha prosseguit fins a vla Rue Franklin 12 on hi ha el Consolat General Espanyol, on s'ha trucat reiteradament als timbres de les diferents portes de l'edifici sense obtindre cap resposta, els assistents han continuat cantant les seves consignes i queixes davant de la porta principal del consolat. La majoria dels assistents se'n han anat amb la sensació que era del tot impossible que no hi hagués ningú a l'edifici del consolat donada la quantitat d'espanyols residents a la zona i dels que visiten els caps de setmana la bonica ciutat.

Alguns residents espanyols han dirigit paraules d'agraïment per haver anat a Perpinyà i per la tasca que els Iai@flautes de tot el país estan realitzant. Finalitzats els parlaments la comitiva ha tornat a Le Castilletper un altre itinerari amb un clima de to festiu i simpàtic, com és tradicional al col·lectiu, membres de la policia local han acompanyat en tot moment la comitiva facilitant amb molta amabilitat el recorregut pels ambientats carrers de la localitat. Arribats a Le Castillets'ha donat per conclosa l'acció i els assistents s'han dispersat en una visita turística fins l'hora acordada de tornada als autocars.

Amb aquesta manifestació, els Iai@flautes pugen un graó en la categoria de les seves accions, el grup no para de sorprendre al país amb la oportunitat de les accions i amb la forma simpàtica de fer-les, el que fa que siguin apreciats per la ciutadania en general. Han tornat a superar-se amb la seva imaginació, com diu un destacat activista “.. no és estrany, portem molta anys a coll i la nostra experiència ens fa anar sempre un pas per endavant dels altres ...

Felicitats Iai@flautes si us plau, continueu així, si no existíssiu caldria inventar-vos.

Perpinyà, 10 de maig de 2.014

Cruzar la frontera para contar qué esta pasando
Manifestación Iai@flauta en Perpignan

Iai@flautes traspassen fronteres